Krokante koolhydraatarme anijswafels (2024)

Direct naar recept Print recept

Met deze krokante koolhydraatarme anijswafels brengen we op Moederdag een smakelijke ode aan iedereen! De anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarme koek bij de thee zijn ze perfect. Ik zeg bewust koek, want ze zijn met 15 cm doorsnee behoorlijk groot! Toch bevatten de wafels zo’n 0.55 gram koolhydraten per wafel. Dus verwerk ze ook gerust in een dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld. Op z’n allersimpelst steek je zo’n gezellige wafel er gewoon bovenop. Maar je kunt ze ook direct na het bakken met behulp van een fles een gebogen vorm meegeven, zoals we eerder beschreven bij deze sesamkletskop.

Advertentie

Moederdag

Nog even over Moederdag. Traditioneel krijgen moeders (m/v) op Moederdag verzorgingsproducten, bonbons óf iets voor in de keuken. Wij zijn beiden -heel bewust- geen vader en moeder, dus dat feest gaat mooi aan onze neus voorbij. Vinden wij totaal niet erg hoor, want wij zijn toch al niet zo van al die commerciële feesten. Maar we houden beiden wel heel erg van een cadeautje voor in de keuken. Dit wafelijzer staat toch zeker al een half jaar op ons keukeneiland te wachten op een geschikt recept. Ein-de-lijk hebben we dan nu ons speeltje maar eens afgestoft. En zeer succesvol!

Koolhydraatarme anijswafels in kniepertjesijzer

Eigenlijk is het geen wafelijzer waarmee we de koolhydraatarme anijswafels maakten. Officieel heet het een Oublie- en Kniepertjesijzer. Die wafels zijn mooi dun en worden na afkoelen echt lekker krokant! Heel anders dus dan deze wafels. Voordat wij een nieuw keukenspeeltje kopen doen wij altijd even een onderzoekje. Want eerst een rondje langs de reviews bij Kieskeurig, consumentenbond, Coolblue en BOL voorkomt al te grote miskopen. Verder is het vaak bijzonder leerzaam om te lezen waar anderen ‘last’ van hebben gehad. Bij dit wafelijzer wisten we eigenlijk niet precies waar we op moesten letten. Na ons onderzoekje besloten we dat dit kniepertjesijzer voor ons de juiste was (#nospon).

Dubbel beslag

Wij maakten een basisbeslag waar we gelijk twee smaken van maakten, lekker makkelijk. Een voor deze krokante koolhydraatarme anijswafels en een andere smaak voor koolhydraatarme ijshoorntjes. Je ziet de hoorntjes al op de foto, maar het recept verschijnt pas over een paar dagen online. We kunnen je alvast verklappen dat die ook super lekker zijn! En wat een fijn apparaat zo’n kniepertjesijzer! Hij bakt heel snel, in 2 minuten, een heerlijke krokante wafel.

Bewaren

We hebben trouwens erg ons best gedaan om er een paar te bewaren, oh wat kostte dat een moeite… We wilden namelijk perse weten of onze krokante koolhydraatarme anijswafels na een paar dagen nog net knapperig waren. Gewoon ‘aan de lucht’ in een stukje keukenpapier bewaren en inderdaad ze zijn na een paar dagen nog net zo krokant!

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeldLibris ofBruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bijBol.comin de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

Krokante koolhydraatarme anijswafels (1)

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

Krokante koolhydraatarme anijswafels (3)

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

  • Koolhydraatarme ijshoorntjes!
  • Krokante ‘pittige’ crackers met sesam
  • Koolhydraatarme gezonde wafels, heerlijk!
  • Krokante kletskop met slagroomijs
Krokante koolhydraatarme anijswafels (4)
Krokante koolhydraatarme anijswafels (5)

Zo maak je krokante koolhydraatarme anijswafels

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Krokante koolhydraatarme anijswafels

Deze krokante koolhydraatarme anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarm koekje bij de thee zijn ze perfect. Daarnaast kun je ze leuk verwerken bij een dessert. Met ijs bijvoorbeeld.

4.50 van 6 stemmen

Print recept Bewaar in kookschrift

Gang: Koolhydraatarme en keto bijgerechten, , Koolhydraatarme zoete tussendoortjes

Keuken: Overig

Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken,

Voorbereidingstijd 5 minuten min

Bereidingstijd 20 minuten min

Afkoelen 10 minuten min

Totale tijd 45 minuten min

Ook gebruikt

  • Wafelijzer voor kniepertjes en oublies

Voedingswaarde

Per wafel

kcal 152.11 koolhydraten 0.55 geiwitten 3.16 gvetten 14.9 gvezels 1.68 g

Hoeveelheid (aan te passen)10 wafels Ø 15 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basisbeslag

  • 100 g roomboter
  • 75 g amandelmeel
  • 10 g psylliumvezel, < klik voor de juiste! 0 khd
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk

Zoete anijssmaak

  • 50 g erythritol, of vergelijkbare korrelzoetstof, niet vloeibaar!
  • 2 tl anijszaad

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden

  • Verwarm het wafelijzer voor. Bij ons merk op stand 4 van 5. Vrij warm dus.

Beslag

  • Smelt de roomboter op laag vuur.

  • Meng de basisingrediënten door elkaar: amandelmeel, psylliumvezels, zout, eieren, kokosmelk en de gesmolten roomboter. Voeg de smaakmakers erythritol en anijszaad toe.

Anijswafels bakken

  • Schep een lepel beslag in het midden van de vorm en sluit het deksel, zonder teveel kracht. Na 1 minuutje even kijken hoe de kleur is. Bij ons waren ze na 2 minuten goed. Nooit te donker bakken dat is erg ongezond.

    Schep ze van de plaat met een hittebestendige siliconen schep. Laat uitharden op een rooster. Bak op deze manier 10 wafels.

Bewaren

  • In een 'open' doos bewaren. Bij ons waren ze na drie dagen nog heerlijk knapperig!

ZOETSTOF!

  • Gebruik als je knapperige wafels wilt altijd korrelzoetstof op basis van erythritol. Vloeibare zoetstoffen harden niet uit en de wafels zullen dan ook zacht blijven.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Trefwoorden

0-5 g koolhydraten Hollands keto lunchbox koekjes koolhydraatarme crackers Low Carb High Fat snacks snoep suikervrij voorjaar zoet

Krokante koolhydraatarme anijswafels (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6288

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.