De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (2024)

Gek op Midden Oosters eten en een tripje Lissabon op de planning staan? Dan zit je goed bij deze blog, want we delen hier onze favoriete Midden Oosterse restaurants in Lissabon met het lekkerste eten! Wat jou nu alleen nog maar staat te doen is de keuze maken!

Je mag me ervoor wakker maken; een lekkere tafel vol Midden Oosterse gerechten. Geroosterde aubergine, köfte, falafel, tahini dips, shakshuka met feta, Turkse eieren, hartige yoghurt gerechten, hummus, noem het maar op. Wat is er beter dan dat? Nou, misschien dan wel dit soort eten tijdens een tripje naar mijn favoriete stad; prachtig Lissabon! Ben jij net zo (of misschien iets minder, maar toch) gek op dit soort eten als ik? Dan heb ik hier vijf fantastische tips voor je op een rij gezet waaruit je kunt kiezen en je hebt gegarandeerd een fantastische Midden Oosterse gastronomische ervaring in Lissabon! Van Libanees tot fusion en van Turks tot – ja een beetje gesmokkeld – Grieks. Onderaan vind je nog een paar extra Lissabon tips. Enjoy!

Inhoud

  • Onze vijf meest favoriete restaurants met heerlijk Midden Oosters eten in Lissabon
    • Farès
    • Tantura
    • Listambul
    • Mankooche
    • Kefi
    • Casa do Alentejo: Moors architectonische hidden gem in Lissabon
  • Verblijf Tips in Lissabon
    • LR Guesthouse
    • Vila Rodrigues
    • Santiago de Alfama
  • Lisbon Card
  • Meer Lissabon tips

Onze vijf meest favoriete restaurants met heerlijk Midden Oosters eten in Lissabon

Farès

Dit was één van onze eerste Midden Oosterse restaurants die we in Lissabon probeerden. Daarna zijn we nog een paar keer terug geweest. Er is namelijk genoeg om uit te kiezen! De super romige en smaakvolle verschillende hummus gerechten, de geweldige labneh, perfect gevulde zoete aardappel of de desserts. Alles is even lekker! De pita’s bakken ze zelf, maar zelfs als je geen gluten eet, zit je hier helemaal goed want het glutenvrije brood dat ze gebruiken komt van een hele goede bakker en smaakt fantastisch. Ook de mocktails en harde kombucha waren erg lekker. Het restaurantje is klein, maar erg gezellig. Zowel voor lunch als diner een dikke aanrader! Reserveren is zeker aan te raden!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (1)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (2)

Farès
Instagram:@fares_lisboa
Open voor diner iedere dag (va 16:00) en lunch op vrij, za, zo
Rua de S. Paulo 200, 1200-429 Lisboa

Tantura

Bij Tantura snappen ze het. Het eten is geweldig, het personeel is vriendelijk en vrolijk, de sfeer is goed, de muziek is gezellig en de prijs/kwaliteitverhouding is erg goed (de porties zijn aardig aan de maat dus wees gewaarschuwd ;)). Hier proefden we één van de beste hummus en labneh ooit! Het restaurant is aardig ruim, maar toch is het handig om te reserveren.

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (3)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (4)

Tantura
Instagram:@tanturalisboa
Open voor diner di-zo
R. do Trombeta 1d, 1200-471 Lisboa

Zula | Bisto & Bar

Zula Bistro serveert heerlijke gerechten met een Midden-Oosters tintje. De gerechten zijn niet heel traditioneel, maar juist net even anders en creatief, wat wij erg konden waarderen als afwisseling! We hebben hier zowel een keer het diner geprobeerd als de brunch. Denk voor het diner aan gerechten zoals lamskebab met harissa saus, aardappelgratin en boerenkool en geroosterde aubergine met geitenkaas saus en dukkah. Ook de toetjes waren heerlijk, vooral de crème brûlée van citroen en kardemom. De brunch wordt in het weekend en buiten op het terras, naast de prachtige Esperança fontein, geserveerd. We hadden onder andere een heerlijke shakshuka, aardappel latkes met huisgerookte zalm en avocado, “golden breakfast” met plat brood, eieren, olijven en allerlei heerlijke dips. Voor het toetje gingen we voor de cubic syrniki met frambozen en basilicum. Zo goed! En omdat ik niet zo van super zoet houd, nam ik de toast met vijgen, burrata en avocado na. Maar dan zonder toast haha. Daar deden ook echt ze helemaal niet moeilijk over. Een heel fijn plekje!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (5)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (6)

Zula Bistro & Bar
Instagram:@zula.bistro
Open voor brunch za & zo en diner di-za
Rua da Esperança 6, 1200-267 Lisboa

Listambul

Dit restaurant is nog niet zo lang open en kwam ik eens tegen op Instagram. Toen ik de lekkere foto’s zag, wist ik het gelijk; dit moeten we proberen! We hebben er heerlijk gegeten. Garnalen met bonen en maispuree, een heerlijk soort broodje gevuld met tahini, noten, uien en kikkererwten, citrus labneh en een super lekkere geroosterde bloemkool met bieten tahini puree. De mensen waren er heel aardig en het restaurantje was heel gezellig. Deze hoort zéker thuis in dit rijtje!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (7)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (8)

Listambul
Instagram:@listambul_
Open voor lunch di & za endiner di-za
Campo de Santa Clara 126, 1100-473 Lisboa

Mankooche

Deze geweldige plek vonden we eens per toeval en dat was een hele leuke vondst! Vlak bij de Time Out Market in Lissabon, ergens aan een verstopt binnenpleintje, vind je dit Midden Oosters pareltje van een restaurantje. We hebben hier heerlijk geluncht! Het binnenpleintje is gezellig en het eten en de prijs/kwaliteit verhouding is echt top! Ze serveren er vooral authentieke Midden Oosterse gerechten. We bestelden wat dips met pita en een mixed grill om samen te delen. Dat was meer dan genoeg voor een heerlijke lunch. Alles was heerlijk bereid!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (9)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (10)

Mankooche
Instagram:@mankooche
Open voor lunch en diner di-za
Tv. do Carvalho 27 Loja 14, 1200-148 Lisboa

Kefi

Oke, Grieks is natuurlijk officieel niet Midden Oosters, maar de smaken, bereidingswijzen en ingrediënten komen erg veel overeen. Ik denk dus dat als je daarvan houdt, deze zeker ook niet mag ontbreken in dit lijstje. Kefi is een gezellige, moderne Griek, waar je gerechtjes om te delen besteld. Ze waren stuk voor stuk verrukkelijk! Lekkere gerechtjes met feta, aubergine en tomaat en heerlijke kruiden. Wel iets wat prijzig voor Portugese begrippen. Wat we jammer vonden was dat de service wat tegenviel. Het was wat rommelig en het personeel was af en toe wat onvriendelijk naar elkaar en wat kortaf naar de klanten. Niet heel storend, toch jammer. Maar wie weet hadden ze net hun dag even niet. Ondanks dat vind ik het toch echt een aanrader! Dus als je van Grieks houdt en een moderne tint hierin kan waarderen, is een lekkere lunch hier zeker aan te raden!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (11)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (12)

Kefi Greek Bistro
Instagram:@kefi.lisbon
Open voor diner di-zo
Calçada da Estrela 187, 1200-665 Lisboa

Casa do Alentejo: Moors architectonische hidden gem in Lissabon

Een extra tipje om nog even in de Midden Oosterse sferen te blijven; ken jij Casa do Alentejo in Lissabon al? Als je ooit het centrum van Lissabon hebt bezocht, is de kans groot dat je de eenvoudige gevel van deze prachtige plek niet hebt opgemerkt en er zo langs bent gelopen. Je moet het écht weten. Zodra je dit gebouw betreedt, word je verrast door de prachtige binnenplaats in Oosterse stijl met geweldige details. Casa do Alentejo is een voormalig Moors paleis. Toen het honderd jaar geleden werd opgericht, was het een ontmoetingsplaats voor mensen uit de Portugese provincie Alentejo, waar je overigens ook meer van deze invloeden terugvindt in de architectuur en zelfs in het eten.

Op de bovenste verdieping bevindt zich een prachtig restaurant, in dezelfde stijl, dat heerlijke delicatessen uit de regio Alentejo serveert. Maar ook als je er niet wilt eten, kun je gemakkelijk even naar binnen sneaken en de binnenplaats bewonderen!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (13)

Verblijf Tips in Lissabon

Heb je een paar dagen Lissabon op de planning en wil er dus graag fijn overnachten? Wij zijn je al vaak voorgegaan, dus hebben zeker tips!

LR Guesthouse

Dit is tot nu toe onze favoriete plek voor als we iets betaalbaars, maar ook gezelligs zoeken. LR Guest House is een klein pand, dat vroeger een hostel was en nu is gerenoveerd tot een stijlvolle B&B. De mooie oude details zijn bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld het prachtige plafond. Heel kort geleden hebben ze alle ramen en kozijnen verwisseld waardoor je als je deze dicht houdt, ondanks dat je midden in het centrum zit, niet veel last hebt van het lawaai. De mensen die er werken zijn ongelofelijk aardig, gastvrij en behulpzaam. Het ontbijt is heel uitgebreid, naast fruit, vers brood, vleeswaren, Portugese kazen en veel meer beleg, zijn er ook noten, verse cakes of koekjes en bakken ze pannenkoeken of eitjes helemaal naar wens. Wij hadden heerlijke scrambled eggs of een omelet met avocado en groenten. En ik kon iedere dag genieten van een heerlijke almond cappuccino :). Oh en ik vergeet ook de gratis drankjes en snacks die je gedurende de hele dag kunt pakken (ze hebben wel een fooienpot waarvan ik hoop dat veel mensen die gebruiken:)). Kortom, deze Guest House is een ideaal plekje voor een hele eerlijke prijs in hartje Lissabon!

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (14)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (15)

Vila Rodrigues

Meerdere keren zijn we de dagen van onze Lissabon bezoekjes in één van deze appartementen geëindigd en gestart. Deze appartementen zijn echt geweldig sfeervol en bevinden zich in het midden van het centrum. Echt een pareltje voor als je niet perse op zoek bent naar een hotel met ontbijt, maar wel een fijne en comfortabele plek zoekt! Eigenlijk te mooi voor slechts een of twee nachten, want de oven, wasmachine, vaatwasser etc. hebben we niet gebruikt…

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (16)
De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (17)

Santiago de Alfama

Dit bijzondere Boutique hotel staat op onze lijst om te bezoeken, ergens in het najaar. We zijn al wel bij hun tweede B&B in Alentejo geweest; The Green House.Daarover waren we super enthousiast. Dit hotel heeft meerdere awards gewonnen, waaronder eentje voor het beste ontbijt! Het ontbijt bij The Green House was ook geweldig, dus dat kan niet misgaan. Het is iets prijziger, maar ook een stukje luxer dan de andere opties.

Lisbon Card

Ben je voor wat langere tijd in Lissabon? Dan kan het voordelig zijn om online een Lisbon Card aan te schaffen. Deze geeft na het inwisselen niet alleen direct 24 uur, 48 uur of 72 uur gratis toegang tot al het openbaar vervoer, maar ook tot een hele hoop (indoor) attracties in en om Lissabon! Klik hier voor de Lisbon Card en om alle attracties te zien die je ermee kunt bezoeken.

Meer Lissabon tips

  • 5 indooractiviteiten tijdens een (regenachtig) bezoek aan Lissabon
  • De leukste Rooftopbars in Lissabon
  • Alles over het openbaar vervoer in Lissabon!
  • Street art: Kunst in de straten van Lissabon
  • Miradouros in Lissabon; 8 geweldige uitzichtpunten

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het viaFacebookofInstagramen als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via FacebookofInstagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren:Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken:Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets:Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

  • Duurzame sportkleding:SAUDALICIOUSvoor -10% opMijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
  • Supplementen: SAUDALICIOUSvoor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
  • Portugees Leren: Gebruik codeSABINE15bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
  • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoedermet de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden énstevia drops. (Europa)
  • Colorful Standard: codeSAUDALICIOUSCS10voor10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijkekleuren.
  • Organic Basics: CodeSAUDALICIOUSvoor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

  • EMB Test:SAUDALICIOUSvoor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
  • Kombucha & Waterkefir:SAUDALICIOUSvoor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir vanAard’g (NL+BE)
  • Duurzame slow fashion:SAUDALICIOUSvoor -15%op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
  • Pastel de nata:SAUDALICIOUSvoor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata(NL)
  • Gezond glutenvrij brood:SAUDALICIOUSvoor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
  • Natuurlijke skincare:SAUDALICIOUSvoor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

  • Origens bio: SAUDALICIOUSvoor -10% bij dezefijne online store waar je veel biologische producten vindt!
  • Captain Kombucha:SAUDALICIOUSvoor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 indooractiviteiten tijdens een (regenachtig) bezoek aan Lissabon - Saudalicious - […] En natuurlijk is er altijd nog de optie om gewoon lekker lang te tafelen. Want als je érgens goed…

Een reactie versturen

De beste Midden Oosterse restaurants in Lissabon - Saudalicious (2024)

FAQs

What time do people eat dinner in Lisbon? ›

Routines and habits vary from country to country. Do people eat dinner late in Portugal? The answer is almost always yes, as dinnertime in Portugal happens between 9pm and 10pm on average. This is later than the European average, and only rivalled by Spaniards who usually have dinner between 9:30 and 10:30pm.

What food is Lisbon known for? ›

10 Best Local Dishes From Lisbon
  • Bacalhau (cod) A local favorite seafood staple in Lisbon. ...
  • Ameijoas a bulhao pato (clams with sauce) ...
  • See also. ...
  • Bifanas (Portugese pork sandwich) ...
  • Sardinhas (sardines) ...
  • Caldo verde (green soup) ...
  • Cozida a Portuguesa (mixed meat stew) ...
  • Polvo a lagareiro (octopus in olive oil)

What is the oldest restaurant in Portugal? ›

The Tavares is a historic restaurant located in Lisbon, Portugal that has operated continuously since 1784.

Do I need to book restaurants in Lisbon? ›

Lisbon – Top Tips

Book all restaurants in advance. The best ones are often the smallest and you'll need a booking to guarantee a table. – Take it slow, Lisboa style and don't worry about 'completing' the city in a weekend. You can always return, you'll be searching for flights on your homeward journey!

Should you tip at restaurants in Portugal? ›

In Portugal, tipping at restaurants is common and a token of appreciation for good service. While it is not mandatory, leaving a gratuity of around 5-10% is considered a generous gesture.

What do the Portuguese eat for breakfast? ›

Most commonly, the Portuguese will have something simple, like toast with butter, however, there are a few more bread selections to choose from. Croissant: either plain or with ham and cheese for a bit more sustenance. Toast: as mentioned, usually with butter. However, some people swap out butter for fruit jelly.

What drink is Lisbon famous for? ›

Ginja is a sweet cherry liqueur that originated in Lisbon, and the small "A Ginjinha" bar is the traditional home of the drink. The tiny A Ginjinha bar, has standing room only and provides you the opportunity to sample this wonderfully strong and sweet alcoholic drink.

What fruit is Portugal known for? ›

There are many other fruits, some wild, some cultivated – including of course our famous grapes and olives, medronho (which makes our famous fiery brandy), but bananas, watermelon, peaches, apricots, figs, almonds, persimmons, carobs, and even kiwis, strawberries and raspberries all grow here - including loquats ( ...

What is the oldest shop in Portugal? ›

The Bertrand bookstore opened in Portugal in 1732, in Chiado and has held, since April 2010, the Guinness World Record for oldest bookstore still in activity.

What is the oldest restaurant brand? ›

The oldest extant restaurant chain in the United States (the oldest being the Harvey House), A&W's origins date back to 1919 when Roy W. Allen set up a roadside drink stand to offer a new thick and creamy drink, root beer, at a parade honoring returning World War I veterans in Lodi, California.

What country is home to the oldest restaurant in the world? ›

Restaurante Botín, Madrid, Spain

Memorialized by frequent patron Ernest Hemingway in his book The Sun Also Rises, Madrid's Botín—open since 1725—holds the Guinness World Record for oldest restaurant. Its Castilian wood-burning oven produces legendary suckling pig and roast lamb.

How do you ask for the bill at a restaurant in Portugal? ›

A conta, por favor. A conta literally means “the account”, but is translated in English as “the check”. And after that we have por favor, an expression that you are already acquainted with.

What time is dinner in Lisbon? ›

Dinner Time in Portugal (7 p.m. to 10 p.m.)

There are a few exceptions of course, especially if it's a famous restaurant like Cervejaria Ramiro.

Do you need to carry cash in Lisbon? ›

Tourist areas are usually full of pickpockets and it's easy to get distracted in a foreign country. Even if someone takes your card, you can easily block it and save all of your money. However, it's still strongly recommended to carry at least some euros in cash, even if it's just coins.

How late is dinner in Portugal? ›

Residents of both Portugal and Spain tend to eat dinner late (10 PM is not unheard of). But restaurants do open for the evening meal earlier if you'd rather not eat that late. Even when visiting a popular restaurant, you'll often get a table if you show up at 7 PM.

Do people dress up for dinner in Lisbon? ›

All the restaurants we have been to requires no special dress code, we wear what we feel comfortable going out sightseeing and Walk into the restaurants in the same. In fact I only bring polo shirts, chinos and jeans when I am on vacation, plus a jacket, nothing formal.

What time do people go out in Lisbon? ›

Lisbon's nightlife always starts in the bars after dinner, usually starting to fill up at around 11 pm, in the centre of the city at least. Things start to get lively at around midnight with many clubs only opening their doors at around 2 am. And the fun is guaranteed all through the night until sunrise.

What is the best time to eat in Portugal? ›

In Portugal, any time is a good time to eat! Regardless of your stomach time, there is an old saying that sums up the Portuguese spirit perfectly: mealtime is sacred, like the cult of the shared meal. There are, of course, those who hold on to traditional schedules – lunch at 13:00 o'clock and dinner at 20:00.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6771

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.